• 2018. október 20.
Az idősebbek munkahelyét átveszik a fiatalok, az emberekét a robotok. Szükség van-e még a tapasztalatra, amit egy ember az évtizedek alatt felhalmozott?
  • 2018. október 18.
Mindenki életében vannak rossz napok, de néha annyira összejön minden, hogy az ember legszívesebben világgá menne.
  • 2018. október 15.


A legtöbbször csak ledöbben az átlag tévénéző, amikor olyan beszámolókat lát a hírekben, hogy micsoda vagyonokat fizetnek egy-egy műtárgyért.
  • 2018. október 9.
A Tűzszekerek című filmről mindenkinek a Vangelis csodálatos zenéjére megkomponált tengerparti futós jelenetek jutnak azonnal az eszébe.
  • 2018. október 8.
Magyarországon talán nincs ember, aki ne ismerné a Viszkis rabló, azaz Ambrus Attila történetét.

Kicsi a bors, de ellenáll – az Asterix – Az istenek otthona a Film+ műsorában

  • 2018. április 9.


Asterix és az ő gall falujának kis közössége nagyon szerethető és könnyen lehet azonosulni az elveikkel, hiszen mindig a szabadságukért küzdenek, mindig túlerővel szemben, de mint a mesékben általában, győztesként hagyhatják el a csatateret.

Kép forrása: https://watchaholics.hu/ Kép forrása: https://watchaholics.hu/

A kis gall falu legnagyobb erénye, hogy minden nehézség ellenére boldogok, élvezi ez élet mindennapi örömeit, és ha olykor úgy adódik, nem félnek jól állcsúcson vágni néhány szemtelen római katonát.

Az Asterix történetek képregényként hódították meg a világot, hogy azután a nagy siker törvényszerű folytatásaként meghódítsák a filmvásznakat és a tévéképernyőket is.

Ami viszont nem hétköznapi, az a történet sokféle feldolgozása: készült belőle klasszikus rajzfilm, élő szereplőkkel forgatott film, míg a Film+ csatornán most megtekinthető alkotás már a legújabb, 3D animációs technológiával lett megalkotva.

Ebben a történetben Julius Caesar is háttérbe helyezi az erőszakot és fortéllyal próbál a gallokra hatni. Asterix faluja közelében felépíti a minden akkori luxussal, kényelmi és kényeztető eszközzel felszerelt Istenek otthonát, arra gondolva, hogy csodás palota majd kicsalja és megszelídíti az ellenálló gallokat.

Az Asterix – Az istenek alkonya című filmet április 10.-kén, kedden, 9 órai kezdéssel nézhetik meg a Film+ műsorában, mely elérhető a MinDig TV Extra Alapcsomagjában.

Oldal tetejére